Fejér Megyei Művelődési Központ

 

Cím:8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Igazgató: Juhász Zsófia
Telefon: +36/22 313-175
Fax: +36/22 315-021
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.fejermmk.hu

FMMK Fejér Megyei Művelődési Központ közérdekű adatai

 

A Fejér Megyei Művelődési Központ 1960 óta szolgálja Fejér megye közösségi művelődését. Az intézmény tevékenységrendszerén belül, közművelődési programok szervezése mellett fontos szerepet tölt be a helyi értékek és a hagyományok megőrzésében. A különösen hátrányos helyzetű települések, térségek és csoportok, a gyermek és ifjúsági korosztály esélyeinek javításában kiemelten közhasznú feladatokat lát el.

Az intézmény közművelődési tevékenységének szerves részét képezik a Művészetek Háza és a Mesterségek Háza programjai.

A Művészetek Háza épületében kapnak helyet a közösségi művelődési formák, itt található a Barátság mozi, melyben igényes művészfilmek, és dokumentumfilmek, továbbá magyar alkotások kerülnek bemutatásra. Az épület színházterme színházi előadásoknak, táncműsoroknak, az amatőr művészeti mozgalom eseményeinek, koncerteknek, konferenciáknak, ismeret­terjesztő előadásoknak ad teret. A kiállítóterem a Fejér megyei és a székesfehérvári hivatásos, amatőr képző- és iparművészeti mozgalom alkotóköreinek, alkotóinak munkáit mutatja be rendszeres tárlataival, de helyet kapnak itt a tárgyalkotó népművészet képviselői is. A ház nyitott tereiben fotó-, képző- és iparművészeti, népművészeti, könyvkiállítások láthatók.

A Fejér Megyei Művelődési Központ telephelye a székesfehérvári Rác utcában található Mesterségek Háza, amely kézműves alkotóműhelyként, bemutató kézműves házként működik. A Megyei Művelődési Központ alapfeladatából, szolgáltató funkciójából adódik, hogy rendelkezik szakmai, módszertani könyvtárral és dokumentumtárral.

 

Az intézmény a térség nemzetközi, országos, megyei közművelődési rendezvényeinek szervezésében vesz részt; koordinálja a kistérségi, megyei, regionális, országos és nemzetközi kulturális kapcsolatokat.