Szeptember második vasárnapján napsütötte délelőttön kutyás bemutatóra került sor a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény sárosdi idősek otthonában. Az intézmény kastélyparkjában lebonyolított bemutatót nagy érdeklődés követte. A halk parancsszavakkal irányított, versenyeket is megjárt ebek a nagy meleg ellenére nagyon precíz munkát végeztek.

A dobermann, rottweiler és óriás schnauzerek képviselték a „kemény vonalat”, míg a törpe schnauzer, a tacskókeverék és a lhasa apso méretükben ugyan jóval kisebb, de legalább ugyanolyan lelkes csoportot alkottak. A kutyákkal először engedelmességi feladatokat mutattak be. A program interaktív volt, hiszen pl. a „csoporton történő áthaladás” nevű feladatnál az önként jelentkező lakók alkották a csoportot.

Ezután egy kis látványos labdás játék következett, végül pedig a várva várt őrző-védő feladatok, a sárosdi idősek otthonának mentálhigiénés munkatársa közreműködésével.

A program végén a felkínált lehetőséggel élve, a még egyébként sokszor zárkózott lakók is mosolyogva igyekeztek megsimogatni a barátságos négylábúakat. Ezúton is megköszönjük a fellépőknek, hogy önkéntes alapon, honorárium nélkül, bemutatót tartottak a sárosdi otthon idős lakói számára.