2018. június 2-án Családi Nap került megrendezésre a csókakői Idősek otthonában. Az immár hagyománnyá vált rendezvényen több fellépőt is köszönthettek az idén. A nyárias melegben elsőként a Balinka Fitt Dance amatőr tánccsoport diákjai mutatták be fiatalos, lendületes műsorukat. A modern táncot latin tánclépésekkel ötvözve még az időseket is mozgásra késztették. 

 

Visszatérő vendég a Barkócaberkenye Egyesület, akik iskolás, és óvodás csoporttal is büszkélkedő, különböző korosztályú tagjaikkal most is színvonalas előadással szórakoztatták a vendégeket. A következő műsorszámot a csókakői Általános Iskola diákjai adták elő. Az első osztály képviseletében egy diák a Csókai Csóka humoros verssel, egy negyedik osztályos kislány pedig egy dallal szerepelt. Az énekkarosok a Pál utcai fiúk musicalből a Grund című darabbal léptek fel.

A Móri Írók és Képzőművészek Egyesületétől Kozma Zsuzsanna előadásában saját versét, majd csellójátékát hallhatták lakók családtagjaik és az intézmény dolgozói. Utolsó előtti fellépőként a zámolyi Őszidő nyugdíjasklub tagjai korukat meghazudtoló lendülettel néptánccal és egy vidám boszorkánytánccal örvendeztették meg a vendégsereget.

Zárásként a 2010. évben megalakult Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyesület lépett fel, akik a régi móri táncokkal és hagyományőrző dallamokra készített koreográfiákkal szórakoztatták a rendezvény vendégeit.

A napsütéses Családi Napon az otthon lakói, a hozzátartozóik és családtagjaik, valamint az intézmény dolgozói együtt élvezhették a színes műsorszámokkal tarkított programot. A gyerekeknek külön kis játszósarkot alakított ki az intézmény, ahol színezésre, aszfaltkrétázásra és csillámtetoválásra is volt lehetősége a kicsiknek.

A rendezvény folyamán hideg üdítővel, bodzaszörppel kedveskedett az intézmény a lakóknak és vendégeiknek, majd a műsor végeztével csókakői kolbászlevessel, és helyben sütött friss pogácsával vendégelték meg a jelenlevőket. A desszertről az intézmény munkatársai és az otthon lakóinak hozzátartozói gondoskodtak.