A Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény idén májusban negyedik alkalommal  tartotta meg az Egészséghét programsorozatát Polgárdi telephelyén. Ennek eredményeként, egyfajta növekvő szolidaritást és kölcsönös identifikációt szeretnének elérni az Intézmény vezetői és dolgozói. A társadalmi elfogadás elősegítésére és a lakók tartalmas időtöltésére hozták létre 2015-ben az Egészséghét programsorozatot. 

forrás: www.szgyf.gov.hu

A programsorozat keretében egy héten át az otthon fogyatékkal élő lakói az egészséges ételekkel, életmóddal, hasznos szabadidő eltöltéssel ismerkedhetnek meg, különböző ügyességi játékokkal, vetélkedőkkel, és színpadi fellépőkkel színesítik napjaikat. A hét kiemelkedő eseménye a csütörtöki Nyílt Nap, melynek célja az integráció, az ellátottak és a környezetük találkozása, egymás megismerése, a távolság csökkentése, az elfogadás légkörének megteremtése volt.

 

forrás: www.szgyf.gov.hu

Komoly támogatást nyújtott az intézménynek Polgárdi önkormányzata, de mintegy ötven székesfehérvári  középiskolás diák is részt vett a héten az iskolai közösségi szolgálat keretében, foglalkozásokat, csoportokat vezetve, technikai kiszolgálásban, étkezésben, felszolgálásban segédkezve. 

 

forrás: www.szgyf.gov.hu

A reggeli ébresztőt az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola fúvósai tartották, a nap folyamán a finom ételekről Polgárdi ismert séfje, Szabó László gondoskodott. Messzebbről is érkeztek vendégek: a budapesti Reménysugár Habilitációs Otthonból Némethné Nagy Anita vezetésével érkezett egy kisebb csoport, a székesfehérvári Szent Kristóf Ház lakói is ide látogattak és részt vettek a közös táncban, játékokban, kézműves foglalkozásokon. A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Csombor néptánccsoportja  saját bemutatójukon túl közösségi táncokat tanított a tágas, napsütéses udvaron, amelybe mindenki bekapcsolódott. 

  

forrás: www.szgyf.gov.hu

A nyílt nap nagyon színes programot kínált: közös torna, „egészségkuckó” relaxációval, masszázzsal, gerinctornával, egészséges ételek készítésével, sokféle kézműves csoporttal, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a bőrdíszműves asztal volt.

 

forrás: www.szgyf.gov.hu

Gyurmázás, festés bármiről, ami az egészséggel kapcsolatban a résztvevők eszébe jut. Az „ability” érzékenyítő program elemeiként kerekesszékesek versenyei, „vakon” tájékozódási próbák a mezítlábas parkban.

forrás: www.szgyf.gov.hu

Délután Andi bohóc a kőszárhegyi polgármester ajándékműsorával kedveskedett, Győrből külön pantomimcsoport érkezett, valamint a a polgárdi-tekerespusztai telephelyintézmény közismert zenészcsapata, a Bíborszív együttese lépett fel népszerű tánc-és „mulatós” zenével megkoronázva a programsorozat során mindvégig uralkodó remek hangulatot.