A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének, valamint a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségnek együttműködésében egy újabb közösségi kert valósult meg Székesfehérváron. 

 

Alapjait az Arany János szakiskola udvarán fektették le. A közösségi kert ünnepélyes átadójára április 25-én, szerdán került sor.

Az avatón jelen volt az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség igazgatója, Mátrahalmi Tibor, Szépvölgyi Ákos, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezetője, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város képviseletében Viza Attila, önkormányzati képviselő, továbbá az Arany János EGYMI részéről a szakiskolai intézményegység vezetője, Fülöp Anita is.

 

Az együttműködéssel egy uniós projekt keretében hátrányos helyzetű társadalmi csoportok kapnak segítséget. A közös cél, hogy erősödjön a szociális és gazdasági integrációjuk. Azáltal, hogy a diákoknak a gyakorlati órák keretében és szabadidejükben lehetőségük lesz arra, hogy együtt gondozzák az itt elültetett növényeket, nem csupán megtapasztalják milyen érzés létrehozni valamint, de újra, meg újra megélhetik az együtt gondolkozás, az együtt gondozás élményét is.